Wie zijn we

Lesley Vercauteren - NeuroLog

Lesley Vercauteren

Mijn naam is Lesley Vercauteren en ik ben sinds 2009 actief als logopedist in mijn zelfstandige praktijk NeuroLog (Neuro-Logopedie) regio Waasland en Antwerpen.

In 2009 ben ik afgestudeerd in de opleiding Logopedie-Audiologie en combineerde aanvankelijk de praktijk met werk binnen een acute ziekenhuissetting (ZNA Antwerpen): Neurologie/Neurochirurgie – N.K.O – Revalidatie. Hier is een bijzondere interesse gegroeid voor de behandeling van volwassenen met verworven taal-, spraak- en slikstoornissen t.g.v. een hersenletsel en stem- en slikstoornissen bij neus-keel-ooraandoeningen en hoofd/halschirurgie. Ik heb me hier gedurende 3 jaar verder in gespecialiseerd in het postgraduaat NTSS (Neurologische Taal- en Spraakstoornissen) aan Artevelde Hogeschool, Gent. Verder volgde ik het Postgraduaat Stem (Thomas More, Antwerpen) om me wetenschappelijk en praktisch verder te bekwamen in stemtherapie en -pedagogie. Zo behandel ik naast de organische ook functionele stemstoornissen en begeleid ik beroepssprekers. Als Mimetherapeut ten slotte (beroepsopleiding mimetherapie – UMC Radboud, Nijmegen) houd ik me bezig met diagnostiek en behandeling van perifere aangezichtsverlamming in een post-acute en post-chirurgische fase.

Mijn werk als logopedist is louter gericht op onderzoek en behandeling bij volwassenen. Momenteel combineer ik nog steeds de ambulante praktijk met revalidatie binnen verschillende instellingen in het Waasland en Antwerpen. Ik behandel de patiënten aan huis, om zo een schakel te zijn in hun revalidatie en integratie in hun directe leefomgeving maar u kan tevens ook terecht in de praktijk die gelegen is te Stekene of Berchem.

'In de moeilijkheid ligt de mogelijkheid besloten'
Albert Einstein
Emma Borghs - NeuroLog

Emma Borghs

Mijn naam is Emma Borghs en ik ben sinds 2020 actief als logopedist in de zelfstandige praktijk NeuroLog (Neuro-Logopedie) regio Antwerpen en de kempen.

In 2018 studeerde ik af in de opleiding Logopedie-Audiologie aan de KU Leuven. Vanwege mijn enorme interesse in de behandeling van slikstoornissen, besloot ik me verder te verdiepen in dit vakgebied en heb ik aansluitend aan mijn logopedische opleiding de graad van master in deglutologie behaald in 2019. Gedurende dat jaar verwierf ik een brede kennis over slik- en voedingsproblemen bij patiënten van alle leeftijden. Mijn interesse voor deze populatie heeft me hier gebracht.

Het is mijn ambitie en passie om volwassene met een neurologische stoornis optimaal te revalideren. Zowel veilig eten en drinken als een goede communicatie geven een onnoemelijke meerwaarde aan de levenskwaliteit. Daarvoor zet ik me dan ook 100% in. Samen bekijken we welke weg we bewandelen naar een succesvolle revalidatie. De interactie met de patiënten en hun omgeving en de evolutie naar een betere levenskwaliteit geven me een enorme voldoening.

Momenteel volg ik het postgraduaat neurologische taal-en spraakstoornissen om me verder te bekwamen tot neurologopedist.

Heb je een vraag? Wens je meer informatie?
Wij helpen je graag verder.